Arıburun İlkokulu

Telefon : 2862172049
WEB https://ariburunio.meb.k12.tr
Adres : CEVAT PAŞA MAH. DERİNCE SK. NO: 7 MERKEZ / ÇANAKKALE
VİZYON : Mükemmel bir dünya için, kendini ve toplumu sürekli geliştiren mutlu ve özgür bireyler yetiştirmek için Arıburun İlkokulu’nu, okul paylaşanlarının güç birliği ile ilçemizin ve ilimizin öncelikli tercih edilen, ülkemizin en iyi orta öğretim kurumlarına her yıl artan sayıda öğrenci yerleştiren, sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, Avrupa Birliği normlarına eşdeğer eğitim veren en güçlü eğitim kurumu haline getirmektir. Hümanizmin ve profesyonelliğin evrensel olarak kabul edilmiş değerlerine katkıda bulunarak eleştirel düşünce, problem çözme, liderlik ve entelektüel, ahlaki, estetik yeteneklere sahip öğrenciler yetiştirmek, Comenius Programı ve diğer projeler dahilindeki öğrenci ve öğretmen değişimini artırarak bu konuda uluslararası farkındalık yaratmaya çalışmak, daha fazla öğrenci merkezli bir yaklaşım gerçekleştirerek gelecekteki ihtiyaçlar için dinamik bir öğrenme süreci yaratmaktır.
MİSYON : Arıburun İlkokulu’nun üstün fertlerinin çağdaş eğitim öğretim yöntemleriyle yüksek derecede özgüven sahibi, sevgi, saygı güven duygularını taşıyan bireyler olmasını sağlamak, Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, Atatürk’ün reformlarına, demokratik ve laik değerlere bağlı, yasal haklara saygı ve güven duyan, ayrımcılık yapmayan, değişimin dinamiklerine açık, sosyal problemlere karşı duyarlılık gösterirken eleştirel ve bilimsel düşünceye adapte olabilen, çağdaş, demokratik lider özelliklerine sahip, okuduğu okula bağlılık duygusu gelişmiş, ve laik öğrenciler yetiştirmektir. Bu çerçeveden hareket ile biz, öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak; onların bilgili, yetenekli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlamak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Tekli öğretim
Isınma : Doğal gaz / Kalorifer
Servis : Çanakkale Belediye Ç-1 ,Ç-3 otobüsleri ve ayrıca özel servis araçları
Ulaşım : Çanakkale merkezdedir.
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Cevatpaşa Mahallesi Derince Sokak No: 7 adresindedir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :